Gerinovum

De Healthy Community Foundation (HCF) is een stichting, die zich inzet voor een efficiĆ«nter zorgstelsel en een socialer woonbeleid. HCF gaat zich ook richten op ouderenzorg onder de naam ‘Gerinovum’ (De woorden zijn afgeleid uit het Grieks: Geron betekent oudere en Novum is ‘het nieuwe’). Gerinovum gaat wooncomplexen aankopen/huren en deze inrichten om ouderen met zorgbehoeften een prettige woning en woonomgeving aanbieden, door deze, naast een gerieflijke huisvesting, veel aandacht te geven. Ook personen met een beperking kunnen hier terecht.

Zorgcentra
Veel verzorgingscentra staan leeg of zijn sterk aan vernieuwing of vervanging toe. Gerinovum gaat zich inzetten voor vernieuwing van de gebouwen en zal zorgen dat er meer faciliteiten aanwezig komen. Het idee is een landelijke organisatie op te starten, waardoor een eenduidig concept wordt gehanteerd. Hierdoor ontstaat een duidelijk kenmerk, waardoor de kosten kunnen worden gereduceerd. Het personeel is uitwisselbaar. Ook de bewoners kunnen voor korte periode gebruikmaken van een ander centrum, bv bij familiebezoek, vakantie, etc.

Vakantieparken
Naast de leegstand van verzorgingscentra, worden er ook enkele vakantieparken nauwelijks of niet (meer) gebruikt. Deze parken zijn, na aanpassingen, uitermate geschikt om door ouderen permanent bewoond te kunnen worden. In zo een park kan geconcentreerde zorg worden geleverd aan ouderen, die meer zorg nodig hebben. Hierdoor kunnen echtparen langer bij elkaar blijven wonen. Ook eventuele huisdieren mogen mee.
De woningen worden aangepast aan persoonlijke behoeften, makkelijk toegankelijk, brede deuropeningen, geen drempels, etc. De wegen op het terrein en de toegangspaden naar de woningen worden rolstoel/scootmobiel vriendelijk gemaakt en voorzien van navigatiepunten.
Bij de ingang komen centrale voorzieningen, zoals een medisch centrum, een informatiecentrum, een servicepunt, een centrale keuken en een thee/koffiehuis met terras. Ook zal er op het terrein een zwembad en een kleine boerderij met gezelschapsdieren worden verwezenlijkt.

Medisch centrum
In het medisch centrum bij de ingang van het park zullen al dan niet parttime worden gevestigd: een huisarts, een fysiotherapeut, een mondhygiƫniste, een tandarts, verpleegkundigen voor oa diabetes, een kapsalon en een oefen/gymnastiekzaal. Dit centrum kan ook worden gebruikt door mensen uit de directe omgeving van het park.

Informatiecentrum
Het informatiecentrum is het eerste aanspreekpunt voor het park.