Welkom in het ‘Cooshuis’

De Healthy Community Foundation is het overkoepelend orgaan, die onder meer de Koos Dirkse Huizen gaat realiseren.
U zult zich bij ons voelen zoals thuis met extra verzorging. Dat is waar wij voor staan. Wij gaan de juiste medische zorg bieden door professionals en zorgen voor dagbesteding met een invulling waar u, als bewoner, warm voor loopt. Wij kijken naar u als mens met úw wensen, normen en waarden.

Wonen met zorg
Voor ons gelden de volgende kernwaarden:

  • Gemoedelijk
  • Warm
  • Liefdevol
  • Authentiek
  • Zorgzaam

Indien uw partner wenst mee te verhuizen naar onze woning en gebruik wil maken van onze faciliteiten, dan zullen wij daar natuurlijk zorg voor dragen. Niets is fijner dan samen oud worden en nog te genieten van elkaar. Voor uw partner zal er voldoende dagbesteding zijn om ook zijn of haar dag in te kunnen vullen. Wilt u lekker niets doen dan is dat uiteraard geen probleem. Als alleenstaande bent u straks ook van harte welkom en zal er ook zorg op maat worden geleverd. Van uw trouwe metgezel, uw huisdier is behoeft u geen afstand te doen, deze is natuurlijk van harte welkom.
De verzorgenden in ons huis zijn professionals, maar vinden een fijne sfeer ook zeer belangrijk en kijken samen met u wat uw verdere wensen zijn. Zo vaak als het kan zullen wij er met de bewoners op uittrekken. Zittend op de veranda kunnen de bewoners straks genieten van de mooie tuin met vijver en dierenweide en de prachtige omgeving.

Wij leveren zorg en welzijn op maat
U krijgt uw eigen kamer/appartement, uw eigen leefruimte, waar u zich kunt terugtrekken. Er komen ook gemeenschappelijke ruimten waar u met andere bewoners tijd kunt doorbrengen, gesprekken kunt voeren en van maaltijden kunt genieten. Voor de bereiding hiervan zullen wij zoveel mogelijk gebruikmaken van streekproducten. Een deel uit eigen teelt, gewassen uit onze groentekas en boomgaard.
Wij realiseren ook een woonkeuken waar gezamenlijk maaltijden kunnen worden bereid en gebruikt. De dagbestedingsruimte zal worden ingericht als een heuse woonkamer. Samen een spelletje spelen, kaarten, handwerken, krantje lezen of gewoon gezellig praten, tv kijken of muziek luisteren. U bent vrij, om net zoals thuis, uw leven in te delen binnen uw mogelijkheden. Indien gewenst, kunnen wij u ondersteuning bieden.
Doet u graag een klusje in de tuin, in de kas of in de werkschuur, dan kan dat straks bij ons ook. Er zijn altijd wel kleine klussen te doen. Als u graag met hout of metaal werkt, dan realiseren wij een werkplekje speciaal voor u. Heeft u een creatief of handvaardig beroep gehad, waarbij wij uw ervaring goed kunnen gebruiken, dan hopen wij dat u uw expertise wilt delen. Daarmee willen wij u betrekken bij onze projecten om de leefbaarheid nog beter te maken.

Faciliteiten
Wij gaan niet alleen medische zorg leveren, maar ook de inwendige mens zal bij ons goed worden verzorgd. Het eten en drinken wordt inbegrepen in de servicekosten. De was wordt door ons gedaan en keurig gestreken weer bij u afgeleverd.
De facilitaire dienst zal zorgdragen voor het schoonhouden van uw appartement. Dus u kunt zorgeloos genieten. Wilt u er lekker op uit, dan plannen wij een dagje uit; zin om te gaan winkelen, dan gaat er iemand met u mee.
Regelmatig zullen wij speciale avonden of middagen organiseren met vrijwilligers, bijvoorbeeld een bingo, muziekavond, spreker, cabaret, alles wat u interessant kunt vinden. Natuurlijk staan wij open voor uw ideeën om een gezellige aantal uren in te vullen.
Heeft u fysieke beperkingen dan is uw appartement aangepast, voordat u bij ons komt wonen. In de gemeenschappelijke ruimten zijn ook aanpassingen, zodat u ook zelfstandig deel kunt nemen aan de dagelijkse activiteiten. Wij schakelen een ergotherapeut in om het voor u makkelijker te maken als dit nodig is.
Ook vakanties gaan wij organiseren, zodat u kunt genieten van een paar dagen te vertoeven in een andere omgeving. Dit gebeurt vanzelfsprekend met een eigen bijdrage. Waar u op kunt rekenen is dat er voldoende zorg mee zal gaan en ook daar aanwezig zal zijn tijdens de vakantietripjes.
Voor de nacht zorgen wij zorgbeveiliging zodat u, maar ook uw familie, een veilig gevoel heeft bij het wonen in ons huis. Deze professionals hebben ruime ervaring met zorgbeveiliging en zijn zeer begaan met uw welzijn. Kom straks de sfeer proeven, geef u zelf een aantal dagen om alles te ervaren, denk erover na en pas dan hopen wij dat u bij ons komt wonen.

Realisatie
Voor de locaties streven wij ernaar om de huizen te plaatsen in een natuurlijke omgeving. Wij hebben een optie voor de locatie van het eerste huis, gelegen aan de rand van de bebouwde kom, in een rustige omgeving met prachtige natuur rondom.
De komende tijd voeren wij besprekingen met overheden (oa aanpassen bestemmingsplan), zorgverzekeraars, financiers, leveranciers etc, zodat deze locatie zo snel mogelijk kan worden gerealiseerd. In de loop van 2021 hopen wij het complex te hebben aangepast en de eerste bewoners te mogen verwelkomen.
Wij hopen het eerste Cooshuis in de loop van volgend jaar te kunnen realiseren, waarna meerdere locaties zullen worden ontwikkeld. Er zijn nu al verzoeken , afkomstig uit het gehele land, waaronder Groningen diverse regio’s Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg, Zaanstreek, Utrecht en Overijssel.

Tot slot
Het Koos Dirksehuis, kortweg Cooshuis, is er voor zijn bewoners en voor een ieder toegankelijk en betaalbaar. Dit klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Voor ons zijn de volgende drie punten zeer belangrijk:

  1. echtparen niet scheiden
  2. huisdieren zijn welkom
  3. voor iedereen betaalbaar en toegankelijk

Kom straks bij ons logeren en ervaar hoe het is. Ook voor uw familie bieden wij mogelijkheid om te komen overnachten. Er komen onder andere Pipowagens in de tuin. In deze logeerwagens zijn ze van harte welkom, waardoor bezoekers langere tijd kunnen doorbrengen met de bewoners en de sfeer kunnen ervaren in ons huis.

Wij zijn een organisatie, waarbij het niet om winst draait en zullen de kosten voor onze bewoners zo laag mogelijk en transparant houden. Wij maken gebruik van veel vrijwilligers en kopen zo efficiënt mogelijk in. Van enig winstbejag is geen sprake!

U bent straks van harte welkom in ons huis!

Voor vragen kunt u bij mij altijd terecht.

Carola Boezer,
Bestuur Healthy Community Foundation
Emailadres

Dit artikel in PDF formaat kunt u hier downloaden.