Locaties

De Healthy Community Foundation heeft een optie op een locatie in Gelderland. Het is gelegen in een rustige, landelijke omgeving en een kleine 4.000 m2 groot. De vrijstaande woning, met een oppervlakte van ruim 700 m2, is zeer geschikt voor onze doelstelling.

HCF is in gesprek met de gemeente over het bestemmingsplan. Na wijziging kan de verbouwingen gaan starten. Naast ruime kamers voor de bewoners, zullen er een aantal appartementen voor echtparen worden gerealiseerd. Daarnaast zal het gehele gebouw energieneutraal worden gemaakt.

Op het terrein zullen verschillende verblijven komen voor tijdelijk verblijf van familie, zorgverleners en mantelzorgers, zoals pipowagens en tiny houses. Rond de vijver komt een dierenweide voor (kleine) gezelschapsdieren.

Na realisatie van dit complex, zal het concept worden uitgerold over geheel Nederland. Gedacht wordt aan minimaal twee per provincie, totaal zo’n 40 stuks. De publicatie van deze website heeft al veel reacties opgeleverd. Dit betekent dat hieraan erg veel behoefte is. Verzoeken kwamen uit het hele land: Noord-Brabant, regio Den Haag-Rotterdam-Amsterdam, Zaanstreek, Limburg, Twente, enzovoort. Op bijgaande kaart is aangegeven waarvan de meeste verzoeken kwamen.

Het concept zal voortdurend worden aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen.