Dagactiviteiten

Voor het welzijn van mensen zijn activiteiten ondernemen en ervaren een groot goed. Ze ervaren de activiteiten als fijn en hebben het gevoel van meedoen in de maatschappij. Wandelen, knutselen, sporten en verwenmiddagen komen allen ten goede aan de bewoners.

Ook voor het betrekken van de maatschappij bij de ouderen zijn activiteiten met leerlingen, studenten of vrijwilligers heel belangrijk. Zelfs ochtenden voorlezen aan peuters en kleuters is goed voor het welzijn van beide groepen. Boodschappen doen en winkelen is fijn voor de bewoners. Zo blijven ze ook betrokken bij hun leven en wat ze willen eten of qua kleding willen dragen.

Daarom willen wij ook een kinderboerderij op het perceel, de kennis en eventuele hulp van bewoners kunnen worden gebruikt in het houden van dieren. Maar ook voelen zij zich op deze manier nuttig in hun community.
Het is voor senioren erg belangrijk voor hun welzijn om actief te blijven, of dit nu fysiek of mentaal is. Het welzijn van de bewoners in de community staat bij het KoosDirkseHuis erg hoog in het vaandel. Daarmee onderscheiden wij ons van instellingen waar ze deze manier van zorg door tijdsdruk niet kunnen bieden.
Autonomie bieden aan bewoners is voor ons een echt belangrijk aspect in de community, zelf beslissen binnen de mogelijkheden en genieten van hun leven doordat ze het zelf kunnen bepalen.